Jonathan Castroviejo: “Trui binnen de ploeg houden”
zondag 24 augustus 2014 om 10:19

Jonathan Castroviejo: “Trui binnen de ploeg houden”

Jonathan Castroviejo

foto: Sirotti

Door de zege van Movistar in de ploegentijdrit, mag Jonathan Castroviejo zich de eerste leider van de Vuelta 2014 noemen. Net als twee jaar geleden draagt hij na de openingsdag de rode leiderstrui. Voor Castroviejo – sinds vorige week vader – komt de trui als een kleine verrassing.

“We reden alle negen perfect. Ik krijg je eer om de trui te pakken, maar dit is een prijs van het hele team,” aldus Castroviejo op de site van de ploeg. “Ons belangrijkste doel was om zonder valpartijen de dag door te komen. Dat we geen fouten hebben gemaakt, heeft er misschien juist voor gezorgd dat we gewonnen hebben,” stelt hij vast.

Volgens teambaas Eusebio Unzue was het geen vooropgezet plan dat Castroviejo de trui zou pakken. “We hadden vooraf geen afspraken gemaakt over wie de leiderstrui zou dragen. Maar het was duidelijk dat het niet een van onze twee kopmannen zou worden. We moesten onze helpers belonen.”

Castroviejo hoopt dat de leiderstrui in de ploeg blijft. “Ik draag de trui nu, maar het doel is om het binnen de ploeg te houden. We ondersteunen Nairo en Alejandro tot in het hooggebergte, waar we zullen zien wie van de twee het beste is,” geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.