Jonathan Milan kijkt uit naar eerste sprintersrit: “Het is een interessante finale”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 mei 2024 om 14:14

Jonathan Milan kijkt uit naar eerste sprintersrit: “Het is een interessante finale”

Tim Merlier is de belangrijkste Belgische sprinttroef, Fabio Jakobsen, Olav Kooij en Danny van Poppel verdedigen de Nederlandse sprinteer in de Giro d’Italia, maar de Italianen kijken vooral naar Jonathan Milan. De renner van Lidl-Trek geldt als een van de favorieten voor de dagzege.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kijk uit naar deze eerste sprintkans”, zei Milan voor de start bij VTM Nieuws. “Het is toch te hopen dat het zal uitdraaien op een sprint… We hebben twee lastige dagen achter de rug, maar we zijn er klaar voor. Het vertrouwen is er en ik kan rekenen op een sterke ploeg.”

Voor de sterke en zware Milan was het de voorbije dagen vooral een kwestie van overleven en zoveel mogelijk de benen sparen. Is hij alweer helemaal hersteld van de inspanningen? “Niet echt natuurlijk, maar we hebben wel geprobeerd om zoveel energie te sparen in de gruppetto. Ik voel me wel goed. De etappe is ook niet echt lang (166,3 km, red.) en dat is ook een voordeel.”

Milan hoopt vandaag in Fossano voor een eerste keer in deze Giro aan sprinten toe te komen, al is de finale zeker niet rechttoe-rechtaan. In de slotfase krijgen de renners nog twee korte heuvels bij Cherasco (1,2 km aan 6,1%) en in Fossano (1,8 km aan 4,2%) zelf voorgeschoteld. “Het is belangrijk om bij het laatste klimmetje goed van voren te zitten”, blikt de rappe man vooruit.

“Daarna is het nog vrij ver naar de laatste bocht. Het is een interessante finale. We zullen proberen om de rit te controleren. De ploeg is er in elk geval sterk genoeg voor”, klinkt het vol goede moed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.