Jonathan Milan werd bijna verrast door waaiers: “Net gestopt om te plassen”
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 17:42

Jonathan Milan werd bijna verrast door waaiers: “Net gestopt om te plassen”

Met zestig kilometer te gaan, hing een nieuwe sprintzege voor Jonathan Milan aan een zijden draadje. Het peloton lag in waaiers en Milan was misschien wel het grootste slachtoffer van allemaal…

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Laten we zeggen dat ik even was gestopt, maar toen ik terug in de groep kwam, bleek dat het peloton in waaiers uit elkaar lag. Met de jongens hebben we een fantastische job gedaan, volle gas gepusht om terug te komen en de eerste groep terug te pakken”, legt Milan uit in het flashinterview.

“Daarna zijn we altijd voorin gebleven. De ploegmaats hebben me dan ook nog de perfecte lead out gebracht. We wisten dat we kalm moesten blijven in de slotbocht met lead-out Simone Consonni, zodat hij op 400 meter van de streep kon aangaan. Uiteindelijk is het ook zo gegaan. Het is best indrukwekkend hoe iedereen zijn deel heeft gedaan en zich volledig heeft gegeven voor het ploegdoel. Ik ben heel blij en trots hoe we dat hebben afgewerkt.”

Consonni
Dat beaamde Consonni voor de camera van Eurosport. “Het gaat niet om mij of Jonathan, maar eerder om de hele ploeg. We waren aan het plassen toen het peloton in waaiers werd getrokken, maar we slaagden er toch in om terug te komen en het af te maken. Dat was heel goed werk, maar ook een soort ‘warm-up’. Alles is volgens plan verlopen”, lachte de Italiaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.