Jonathan Restrepo wint tijdrit op Muur van Kigali in Tour du Rwanda
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 mei 2021 om 12:55

Jonathan Restrepo wint tijdrit op Muur van Kigali in Tour du Rwanda

Jonathan Restrepo heeft de zevende etappe in de Tour du Rwanda gewonnen. De Colombiaan van Androni Giocattoli-Sidermec bleek in een korte tijdrit sneller dan Alex Hoehn en Alan Boileau te zijn. Cristián Rodríguez blijft leider met nog een etappe te rijden.

Op de voorlaatste dag van de Tour du Rwanda stond een korte tijdrit met aankomst bovenop de bekendste klim van het land op het programma, de Muur van Kigali.

Met de eerste drie renners nog dicht bij elkaar in het algemeen klassement zou de 1,2 kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingpercentage van 8,3% zomaar eens een nieuwe leider kunnen opleveren. Leider Rodríguez telde een voorsprong van zeven seconden op James Piccoli en dertien seconden op Restrepo.

De eerste serieuze richttijd kwam van Alexandre Geniez. De renner van Total Direct Energie, in het verleden winnaar van drie Vuelta-etappes, noteerde een tijd van 6 minuten en 31 seconden. Lange tijd zou niemand bij hem in de buurt komen, ook Jonathan Hivert en Valentin Ferron niet.

In de slotfase doken er dan toch nog drie renners onder de Fransman. Eerst Alex Hoehn (6 minuten en 28 seconden), snel daarna ook nog Alan Boileau (6 minuten en 29 seconden) en etappewinnaar Restrepo (6 minuten en 27 seconden). En de klassementsleider dan? Die verweerde zich kranig. Rodríguez verloor slechts acht seconden op Restrepo en hield een voorsprong over van vijf seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.