Jongelingen Groupama-FDJ aan het feest in Youngster Coast Challenge
foto: Nico Dick
vrijdag 18 maart 2022 om 14:59

Jongelingen Groupama-FDJ aan het feest in Youngster Coast Challenge

De winst in de Youngster Coast Challenge voor beloften is vrijdag gegaan naar Jensen Plowright. De Australiër van Groupama-FDJ U23 was na een koers van 167 kilometer als eerste aan de finish in Koksijde. Zijn Franse ploeggenoot Paul Penhoët maakte het feest compleet door tweede te worden.

De Youngster Coast Challenge is de U23-versie van de Bredene Koksijde Classic. Het parcours was een stuk korter, maar ook nagenoeg gelijk met passages door de Moeren en ook een beklimming van de Kemmelberg en de Rodeberg. Al vroeg in de koers reed een groep van ruim dertig renners weg. Daar kwam later nog een twintigtal bij aansluiten en dat bleek de beslissende slag.

Op de lokale ronde door Koksijde reed nog een zestal weg, met daarbij onder meer broertje-van Joe Pidcock, Tim Marsman, Warre Vangheluwe en Jarne Van Grieken. Zij kregen nooit meer dan 20 seconden voorsprong en werden vlak voor de finish ingerekend. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint, waarin de beloften van Groupama-FDJ een een-tweetje wisten te behalen.

Plowright en Penhoët kwamen juichend over de finish. Davide Persico (Colpack Ballan) werd derde. Op de zevende plaats was Gianluca Pollefliet van Lotto Soudal U23 de beste Belg in de uitslag. Lars Hohmann van Metec-Solarwatt was de beste Nederlander.

Geef een reactie