Joran Wyseure in Val di Sole voor het eerst op podium Wereldbeker: “Perfecte wedstrijd”
foto: Cor Vos
zondag 10 december 2023 om 16:27

Joran Wyseure in Val di Sole voor het eerst op podium Wereldbeker: “Perfecte wedstrijd”

Een mooie primeur voor Joran Wyseure zondag in Val di Sole. De 22-jarige West-Vlaming behaalde namelijk voor het eerst in zijn carrière een podiumplaats in de Wereldbeker tussen de elites. “Ik ben heel blij, en dat tijdens mijn eerste keer op sneeuw”, lacht hij breeduit in een eerste reactie.

“Dit is een heel mooi gevoel”, aldus Wyseure. “Ik viel vaak in de verkenning, maar reed in de wedstrijd met veel vertrouwen. Ik reed technisch een zeer goede race. Hier ben ik enorm content mee. Dit had ik niet durven hopen, al was ik in Dublin wel al vierde. Ik hoop hier in Val di Sole zeker nog terug te komen.”

De jongeling van Crelan-Corendon sloeg in de tweede helft van de sneeuwcross een gat met onder meer Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. “Het was een sterk deelnemersveld, het blijft Wereldbeker. En het parcours was erg verraderlijk. Heel glad en met veel ijs.”

“Mijn start was niet supergoed, maar ik ging in de eerste bocht goed buitenom en kon zo al plaatsen opschuiven. Daarna heb ik de hele tijd mijn eigen tempo gereden en ik heb opschuiven waar dat kon. Zo heb ik de perfecte wedstrijd gereden”, aldus Wyseure. “Ik probeer elk weekend zo goed mogelijk te presteren. Ik ben goed bezig en reed dus al enkele keren top-10 in de Wereldbeker. We gaan zien wat er nog komt.”

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.