Joran Wyseure nog altijd niet goed van rel rond Tormans CX: “Ik zat daar erg mee”

maandag 14 februari 2022 om 13:36
Joran Wyseure nog altijd niet goed van rel rond Tormans CX: “Ik zat daar erg mee”

foto: Cor Vos

Joran Wyseure heeft het nog steeds moeilijk met de rel rond het Tormans CX-team. De 21-jarige renner, de huidige U23-wereldkampioen, is een van de vier renners die niet met sponsor Tormans de overstap naar Quick-Step Alpha Vinyl maakt en trekt naar Alpecin-Fenix. Dat nieuws viel niet bij iedereen in goede aarde.

Wyseure heeft het redelijk lastig gehad de voorbije week. “Ik zat daar erg mee. Zaterdag tot dertig seconden voor de start van de cross in Gavere keerde mijn maag nog altijd van de stress en van de spanning. Ik ben er nog altijd niet honderd procent goed van”, vertelt de talentvolle crosser in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Bart Wellens, ploegleider bij Tormans CX, voelde zich verraden en deelde op social media een post van zijn vriendin waarbij hij met een emoticon van een mes in zijn rug Emiel Verstrynge, die net als Wyseure naar Alpecin-Fenix verkast, aan het omhelzen is. “Bedankt jongens!”, schreef de ploegleider cynisch als bijschrift.

Wyseure begrijpt dat Wellens en de rest van de ploeg teleurgesteld zijn. “En ook wel een beetje kwaad. Ik vond het heel erg, zo’n tweet alsof Emiel en ik hem een mes in de rug hebben gestoken. Ik heb Bart Wellens gebeld, uitgelegd hoe het zit. Ik hoop dat hij nu ook wel begrijpt waarom ik die beslissing heb genomen.”

Hij koos voor wat hem het beste lijkt met het oog op zijn toekomst en tekende bij Alpecin-Fenix een verbintenis voor drie jaar. “Ik heb gekozen voor een ploeg met stabiliteit. Ik heb nu ook wel zekerheid voor een aantal jaren. Dat is wat ik wilde. Wat ik daar vroeg, dat werd al meteen geregeld. Ze gaven me het gevoel dat ze mij erbij wilden, dat ik niet één van de velen was.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone