Joran Wyseure soleert naar zege in Sint-Elooisprijs
Wyseure komt in het veld uit voor Crelan-Corendon - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juni 2024 om 18:33

Joran Wyseure soleert naar zege in Sint-Elooisprijs

Joran Wyseure kennen we vooral als veldrijder, maar boekte vandaag zijn eerste grote zege op de weg. De 23-jarige renner van de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck kwam in miezerige weersomstandigheden als eerste over de streep in de Sint-Elooisprijs, na een solo van vijftien kilometer.

Op dinsdag 18 juni stond alweer de 68ste editie van Ruddervoorde Koers op het programma, ook wel bekend als de Sint-Elooisprijs. In deze wedstrijd van en naar het West-Vlaamse Ruddervoorde werd er gezocht naar een opvolger van Edward Theuns, die vorig jaar de sterkste was.

Op de erelijst van de Sint-Elooisprijs prijken sowieso mooie namen, met onder meer Jan Raas, Walter Godefroot, Rik Van Linden, Eddy Planckaert, Ludo Dierckxsens, Jeroen Blijlevens, Mathieu van der Poel (de Nederlander won in 2016) en Tim Merlier. Dit jaar stonden er weer de nodige bekende profs aan de start.

De wedstrijd werd gekleurd door een sterke kopgroep van in totaal zestien renners. Met nog vijftien kilometer te gaan besloot Joran Wyseure er alleen vandoor te gaan. De crosser annex wegrenner reed een mooie voorsprong bijeen en wist zijn inspanning vol te houden tot het einde. De streekrijder – Wyseure is een West-Vlaming – kwam solo over de streep en boekte zo zijn eerste belangrijke zege op de weg.

Arjen Livyns van Lotto Dstny eindigde licht afgescheiden als tweede. De Australiër Liam Walsh (Team BridgeLane) wist de sprint voor de derde plaats te winnen en mocht zo ook mee het podium op. Met Timo de Jong (4e) eindigde er ook een Nederlander in een verder overwegend Belgische top-10.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.