Joran Wyseure zegeviert in Hamme bij beloften
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 28 januari 2023 om 13:18

Joran Wyseure zegeviert in Hamme bij beloften

Joran Wyseure heeft de Flandriencross voor beloften in Hamme gewonnen. De beloftenwereldkampioen kwam solo over de streep en liet zijn landgenoten Lukas Vanderlinden en Kay De Bruyckere achter zich.

De 22-jarige Belg van Crelan Fristads verstevigt daarmee zijn positie als leider van het klassement in de X2O Badkamers Trofee, waarin hij ruim vier minuten voorsprong heeft op nummer twee Victor Van De Putte. De eindoverwinning lijkt daarmee nagenoeg zeker voor Wyseure.

De negentienjarige Vanderlinden, die uitkomt voor Pauwels Sauzen-Bingoal, staat in dat klassement achste, terwijl zijn achttienjarige ploeggenoot De Bruyckere op plek twaalf is terug te vinden.

Wyseure zal volgende week als titelverdediger starten aan het WK voor beloften in Hoogerheide. Opvallend detail: toen hij vorig jaar wereldkampioen werd waren net als dit jaar Koksije en Hamme zijn enige twee zeges voor het WK. Een tweede wereldtitel voor Wyseure lijkt dus in de sterren geschreven, maar dat zal hij altijd nog waar moeten maken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.