Jordi Meeus: “Het was close, maar ik ben blij met mijn tweede plaats”

vrijdag 10 juni 2022 om 12:27
Jordi Meeus: “Het was close, maar ik ben blij met mijn tweede plaats”

foto: Cor Vos

Jordi Meeus kwam gisteren in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné net tekort voor de dagzege. In de sprint drukte geletruidrager Wout van Aert zijn wiel net iets eerder over de streep dan zijn landgenoot van BORA-hansgrohe.

De vijfde etappe tussen Thizy-les-Bourgs en Chaintré was een relatief makkelijke rit, al lagen in de finale nog enkele korte klimmetjes. Nadat de vlucht pas in de laatste kilometer was teruggehaald, sprintte Jordi Meeus naar de tweede plaats. Het was voor de 23-jarige renner zijn beste resultaat van het seizoen. “Voor de finale ging het er voor mij om de korte, steile klimmetjes te overleven”, vertelde hij naderhand.

Meeus, vorig najaar de winnaar van Parijs-Bourges, was zijn ploegmaats van BORA-hansgrohe dankbaar voor hun werk in aanloop naar de sprint. “In het bijzonder Nils Politt voor de perfecte lead-out in de finale. Hoewel ik al een hele tijd geen sprint meer gereden heb, was het doel zeker om voor de ritzege te gaan. Het was uiteindelijk erg close, maar ik ben erg blij dat ik de tweede plaats mee naar huis mag nemen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.