Jordi Meeus hoopte op meer dan achtste plaats in Parijs-Roubaix: “Verkloot op Mons-en-Pévèle”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 april 2024 om 19:36

Jordi Meeus hoopte op meer dan achtste plaats in Parijs-Roubaix: “Verkloot op Mons-en-Pévèle”

Jordi Meeus was na Jasper Philipsen en Gianni Vermeersch de derde Belg in de uitslag van Parijs-Roubaix 2024. De sprinter van BORA-hansgrohe won de sprint van een achtervolgende groep en kwam als negende over de meet, maar door een straf voor Tim van Dijke eindigde hij als achtste. “Maar ik had benen om top-5 te rijden”, vertelde Meeus tegen Sporza.

“Ik had echt een goede dag en ik zat mee in de eerste groep”, blikt hij terug op de eerste schifting, die al op 150 kilometer voor de finish werd doorgevoerd. “Na het Bos van Wallers heb ik nog van fiets moeten wisselen, maar ik kon terugkeren. Toen heb ik het een beetje verkloot op Mons-en-Pévèle, want ik had benen om minstens top-5 te rijden.”

Op dat moment was winnaar Mathieu van der Poel al vertrokken, maar een groepje met Mads Pedersen, Jasper Philipsen, Stefan Küng en Nils Politt reed daar weg van de andere achtervolgers. Meeus miste dus de slag en werd ook niet geholpen door Alpecin-Deceuninck. “Ik denk dat ze de perfecte koers rijden. Mathieu ging vroeg aan en daarna counterden ze alles. Hij heeft het weer niet gestolen en was zeker de sterkste vandaag.”

“Het was een supersnelle editie. De eerste 80 kilometer was nog relatief comfortabel in het peloton, maar daarna is het niet meer stilgevallen. Het was echt een finale van 120 tot 130 kilometer”, vertelt hij. “Ik kwam hier voor top-10, en dat heb ik, maar met deze benen zat er meer in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.