Jordi Meeus is klaar voor grote overwinning: “Heb meer overschot in finale”
foto: Cor Vos
zondag 26 februari 2023 om 11:57

Jordi Meeus is klaar voor grote overwinning: “Heb meer overschot in finale”

Jordi Meeus is goed aan het seizoen begonnen. De jonge Belg van BORA-hansgrohe verzamelde al een aantal ereplaatsen en lijkt klaar voor een nieuwe stap. “Ik voel dat ik steeds meer overschot heb in de finale”, vertelde Meeus, die duidelijk meer vertrouwen heeft.

“Die topzege zou enorm deugd doen, het verandert meteen een carrière”, vertelde Meeus aan Het Nieuwsblad. “Het moet en zal lukken dit seizoen. Ik voel dat ik steeds meer overschot heb in de finale. Sinds vorig jaar train ik op stage ook met de klassiekerkern van de ploeg. Mijn motor wordt daardoor steeds groter en ik geraak beter over de heuvels. De sprint blijft wel het belangrijkste. Het is beter te specialiseren in één domein en daar top te zijn.”

Meeus geeft ook nog mee dat hij zich zeer goed voelt bij BORA-hansgrohe, de ploeg die hem een contract gaf na zijn jaren bij SEG Racing. “Ik kon hier rustig groeien en een mooi programma krijgen. Ook mijn relatie met Sam Bennett is perfect. Hij zal wellicht de voorkeur krijgen in de Tour de France, maar daar kan ik mee leven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.