maandag 24 juni 2024 om 07:27

Geen Tour en Vuelta voor Jordi Meeus na BK-brons: “Lastig als je alleen in koers bent”

Video Jordi Meeus sprintte op het Belgisch kampioenschap naar een derde plaats achter Arnaud De Lie en Jasper Philipsen. Een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat de renner van BORA-hansgrohe geen ploeggenoten had. “Het kost veel energie”, zei hij daarover voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ondanks de overmacht van De Lie dacht Meeus dat er meer in had gezeten. “Ik had de benen om te winnen. Ik werd ook niet naar huis gereden, maar het is moeilijk als je alleen bent. De eerste twee hebben het absoluut niet gestolen. Ik zat à bloc. Het was een kwestie van timing. De Lie ging als eerste aan, ik zat in vierde positie. Tim Merlier stuurde toen uit. Ik ben niet ontevreden maar ik had graag gewonnen.”

Meeus gaf aan dat het gebrek aan ploeggenoten hem vooral parten speelde in de finale. “Het kost veel energie, maar er wordt ook niet naar mij gekeken, dus het heeft voor- en nadelen. In de finale is het wel lastig om voor de posities te strijden, maar uiteindelijk zat ik niet slecht. Iedereen zat op de limiet”, aldus de sprinter.

Geen Tour en Vuelta
Meeus, die vorig jaar nog won op de Champs-Élysées, rekent niet op Tourdeelname. “Ik sta nog reserve, maar ik hoop dat iedereen gezond blijft. Als ik word opgeroepen ga ik graag, maar ik ga er niet vanuit. Zelfs als ik vandaag zou hebben gewonnen had dat geen verschil gemaakt”, aldus de 25-jarige renner.

Ook zal Meeus de Vuelta a España niet betwisten. In plaats daarvan zal hij zich gaan richten op de Renewi Tour en de Ronde van Polen. Zijn eerstvolgende koers is de Ronde van Wallonië, en daarnaast hoopt hij ook op een plekje in de EK-selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.