Jordi Meeus pakt jongerentrui in Bessèges: “Eigenlijk was Großschartner kopman”
foto: Cor Vos
donderdag 4 februari 2021 om 13:19

Jordi Meeus pakt jongerentrui in Bessèges: “Eigenlijk was Großschartner kopman”

Jordi Meeus debuteerde woensdag met een knappe zesde plek voor zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe. De rappe Belg kreeg de kans toen Felix Großschartner pech kreeg in de slotfase. “Onze plannen raakten in de war door het mechanische defect van Felix. Niet lang daarna viel hij ook nog, dus kreeg ik de mogelijkheid in de finale”, reageert Meeus.

“Op de klim vlak voor de finish zat ik bij de eerste tien renners. Vanaf daar was het volle gas naar de finish. Ik probeerde mijn goede positie te behouden en werd uiteindelijk zesde”, vervolgt de jongeling, die in Bessèges zijn debuut maakt voor de Duitse ploeg. “Ik ben blij met dat resultaat en ook dat ik de jongerentrui heb gepakt.”

BORA-hansgrohe heeft ook Pascal Ackermann in de ploeg in Frankrijk, maar ploegleider Christian Pömer wist dat de sprinter niet ging winnen. “Tijdens de verkenning zagen we dat het te lastig was voor Pascal, zo vroeg in het seizoen. Daarom gingen we voor Felix, die goed van die korte klimmetjes kan rijden. Hij heeft ook een goede kans in het klassement door zijn tijdrit. Maar helaas kreeg hij pech op vijftien kilometer van de meet”, aldus Pömer.

“In de finale was het hectisch, maar Jordi had goede benen en greep zijn kans met beide handen aan. Voor een jonge renner als Jordi is dit een sterke prestatie waar hij op voort kan bouwen”, zegt de ploegleider. In de vlakke tweede etappe is Ackermann wel de kopman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.