Jordi Meeus zegeviert in laatste editie Wanzele Koerse
foto: Glenn Coessens
woensdag 4 maart 2020 om 17:46

Jordi Meeus zegeviert in laatste editie Wanzele Koerse

Jordi Meeus heeft de profkermiskoers Wanzele Koerse op zijn naam geschreven. In de wedstrijd over ruim 160 kilometer won de renner van SEG Racing Academy de sprint van een omvangrijke kopgroep. Meeus is meteen de laatste renner op de erelijst, want de koers houdt op te bestaan.

Op de zestien plaatselijke ronden, door en rond het Oost-Vlaamse Wanzele van elk 10,3 kilometer, reed een omvangrijke kopgroep van twintig renners weg. Uit deze groep zou uiteindelijk ook de winnaar voortkomen. Een sprint moest de beslissing brengen en daarin was Jordi Meeus de snelste. Enzo Wouterse eindigde op de tweede plaats, Jesper Rasch werd derde. Meeus volgt op de erelijst Elias Van Breussegem op, die vorig jaar de beste was.

Met deze veertigste editie komt tevens een einde aan het bestaan van de profkermiskoers, de eerste van het jaar. Door het afhaken van sponsors en het gebrek aan interesse van profploegen houden de organisatoren het na vandaag voor bekeken. Wel wordt eraan gedacht om de vrouwenkoers in de toekomst op te waarderen naar een wedstrijd van UCI-niveau.

Wanzele Koerse 2020
Uitslag
1. flag-be Jordi Meeus (SEG Racing Academy)
2. flag-be Enzo Wouters (Tarteletto-Isorex)
3. flag-nl Jesper Rasch (SEG Racing Academy)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.