Jordi Meeus weer derde: “Had helaas niet de benen om het af te maken”
foto: Cor Vos
zondag 12 februari 2023 om 18:52

Jordi Meeus weer derde: “Had helaas niet de benen om het af te maken”

Jordi Meeus sprintte zondag naar een derde plek in de Clásica de Almeríá. Dat was zijn tweede podiumplek van dit weekend, want zaterdag eindigde hij ook al als derde in de Vuelta a Murcia. De inspanningen die Meeus in Murcia had moeten doen, wogen door in Almeriá, vertelde de sprinter van BORA-hansgrohe na afloop aan Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een heel hectische finale”, begon Meeus zijn verhaal. “Er waren veel rotonden en er stond een stevige tegenwind. Maar mijn ploeggenoten deden geweldig werk en zetten me in een goede positie af. Helaas had ik niet de benen om het af te maken. Toen ik wilde versnellen, zat er gewoon niet meer genoeg op.”

“Ik voelde de inspanningen van gisteren wel. Gelukkig was het vandaag een relatief gemakkelijke wedstrijd, met veel beter weer. Ik kon in de beginfase mijn benen wat losrijden, maar aan het einde voelde ik zeker mijn benen van gisteren nog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.