Jordi Meeus zevende: “Ik miste de punch om mee te doen voor de zege”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 17 augustus 2021 om 19:42

Jordi Meeus zevende: “Ik miste de punch om mee te doen voor de zege”

Jordi Meeus heeft zijn eerste top-10-plek binnen in een grote ronde. De Belgische sprinter van BORA-hansgrohe kwam in Molina de Aragón tot een zevende plaats. “Als ploeg hebben we goed samengewerkt, maar uiteindelijk konden we het niet zo afronden zoals we gepland hadden”, reageert Meeus.

De etappe verliep soepel voor de 23-jarige sprinter en zijn ploeg. “De laatste 25 kilometer gingen behoorlijk snel. In de sprint zelf raakten we verdwaald in onze eigen lead-out”, vertelt Meeus, die in de laatste rechte lijn tekort kwam voor een goede ereplaats. “Ik miste de punch om mee te doen voor de zege. Ik ben niet super blij met deze zevende plaats, maar het is een goed begin.”

Ploegleider Steffen Radochla had zijn selectie goed voorbereid op de sprint. “Het was cruciaal om twee kilometer voor de finish op een goede positie te zitten, maar helaas is dat niet echt gelukt. We misten een beetje de mankracht daarvoor. Uiteindelijk zaten we simpelweg te ver van achteren en eindigde Jordi op de zevende plek. Ik denk dat er meer mogelijk was hier”, ziet Radochla de nodige verbeterpunten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.