zondag 14 april 2024 om 11:13

Jorgenson mikt met Visma | Lease a Bike op winst in Amstel: “Teams moeten tegen Mathieu rijden”

Video Matteo Jorgenson sluit in de Amstel Gold Race zijn klassieke voorjaar af. De Amerikaan van Visma | Lease a Bike is ambitieus, want hij durft vooraf te spreken over winst in de Nederlandse klassieker. “Ik hoop vooral dat de teams echt tegen Mathieu van der Poel gaan rijden”, zegt Jorgenson tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Er zijn veel aanvallen nodig in de finale, zo kunnen we voor Mathieu terecht komen”, aldus de Amerikaanse winnaar van Dwars door Vlaanderen, die dus wil anticiperen in de Zuid-Limburgse heuvels. “Ik kijk hier echt naar uit. We hebben als ploeg onze grote doelen niet behaald, met Vlaanderen en Roubaix, maar dit is mooie kans om te winnen in het thuisland van de ploeg. We hebben een mooie kans met Tiesj Benoot en mij.”

Voor Jorgenson is het zijn eerste Amstel Gold Race. “Ik wil alles geven, want het is mijn laatste wedstrijd van dit voorjaar. Ik ga ervan genieten en wil met lege benen eindigen”, zegt hij. Hierna vertrekt Jorgenson naar zijn eigen thuisland. “Dat wordt een mooie pauze, want ik ga straks twee weken naar de Verenigde Staten. Daar kijk ik naar uit en het geeft ook wel meer motivatie om nu alles te geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.