Joris Nieuwenhuis breekt met ploeg-Sven Nys, geen akkoord over verbeterd contract
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 10:16

Joris Nieuwenhuis breekt met ploeg-Sven Nys, geen akkoord over verbeterd contract

Joris Nieuwenhuis vertrekt per direct bij Baloise Trek Lions, de veldritploeg van Sven Nys. De Nederlands kampioen hoopte op een verbeterd contract bij de Belgische veldritploeg, maar een akkoord kwam er niet en dus scheiden de wegen. Volgens de ploeg ‘nemen beide partijen in een goede verstandhouding afscheid van elkaar’.

In een statement op sociale media maakt Baloise Trek Lions de breuk met Nieuwenhuis bekend. De 28-jarige renner besloot in 2022 om, na drie en een half jaar bij Team DSM in de WorldTour, het wegwielrennen op een zijspoor te zetten om zich zo meer op het crossen te kunnen focussen. Dat resulteerde afgelopen winter in mooie uitslagen, waaronder dus de NK-titel, zilver op het WK achter Mathieu van der Poel en tweede plaatsen in de Wereldbeker en de Superprestige.

De contractonderhandelingen liepen vervolgens op de klippen, laat Baloise Trek Lions weten in een statement: “Logischerwijs hopen een aantal renners ook op een verbeterd contract voor de toekomst. Begrijpelijk, maar voor het team en het budget is het jammer genoeg niet haalbaar om in al deze verhogingen mee te gaan. We willen in de nabije toekomst een team zijn dat in de breedte kan scoren.”

Volgens de ploeg van manager Sven Nys is men met Nieuwenhuis ’tot een goede overeenkomst gekomen’ waardoor de Nederlander het team per direct kan verlaten. Nieuwenhuis heeft zelf nog niet gereageerd op het vertrek bij de ploeg.

Volgens Het Nieuwsblad staat Nieuwenhuis op het punt om te tekenen bij een nieuwe crossploeg van Hans van Kasteren en ploegleider Richard Groenendaal, twee oude bekenden in de veldritwereld. Van Kasteren was ploegbaas van Telenet Fidea Lions voor hij het aan Nys verkocht in 2016. Dat nieuwe team zou ondersteund worden door fietsenmerk Ridley.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.