Joris Nieuwenhuis: “Ik had gehoopt op een uitschieter”
foto: © Cor Vos | Team Sunweb
vrijdag 10 november 2017 om 12:25

Joris Nieuwenhuis: “Ik had gehoopt op een uitschieter”

De Nederlanders beheersen deze winter het veldritseizoen. De Belgen moeten het in de grote wedstrijden afleggen tegen Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Maud Kaptheijns en Jens Dekker. In dit rijtje ontbreekt Joris Nieuwenhuis, de huidige wereldkampioen bij de beloften. In gesprek met WielerFlits legt hij uit waarom.

Afgelopen winter maakte Nieuwenhuis de overstap van Rabobank naar de opleidingsploeg van Sunweb. “Het grote verschil met vorig jaar, was dat ik nu ineens de oudste van de groep was. Bij Rabobank was ik vooral met mezelf bezig en werkte ik vooral voor anderen. Nu moest ik omschakelen, omdat er bij de opleidingsploeg van Sunweb ineens voor mij gewerkt werd. Ik ben hier meer de kopman en plots moest ik ook andere taken op me nemen.”

“In die rol heb ik dit jaar veel geleerd”, gaat hij verder. “Hopelijk kan ik komend seizoen verder groeien als kopman en gaat dat dan gepaard met uitslagen. Maar ik ben wel tevreden met het afgelopen wegseizoen. Ik had alleen gehoopt op een uitschieter.” Nieuwenhuis’ beste resultaat was een vijfde plek in de tweede rit van de Ronde van de Toekomst. Na een lang wegseizoen waarin veel van hem gevraagd werd, staat zijn vizier inmiddels weer op het veldrijden.


Lees morgen op WielerFlits het gehele Weekendinterview met Joris Nieuwenhuis. Daarin vertelt hij onder meer over het cross-seizoen en zijn toekomstige overstap naar de weg.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 november 2017 12:30
Een beetje hetzelfde als met van Aert, die ook het hele seizoen de kar moest trekken namens de ploeg.
10 november 2017 12:36
Valt in de crossen dit seizoen inderdaad tegen terwijl die zo'n mooie manier van rijden (flyer, zoals ze het op de Belg noemen) heeft. Iserbyt en Pidcock rijden een stuk beter, maar ook Jens Dekker, terwijl zij allemaal een stuk jonger zijn.

Ik denk dat als het dit seizoen niet meer gaat lopen hij volgend jaar ook niet of nauwelijks meer terugkomt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.