José De Cauwer: “Eigenlijk starten in Kuurne maar 50 renners”

Door , zondag 3 maart 2019 om 12:34
José De Cauwer: “Eigenlijk starten in Kuurne maar 50 renners”

© WielerFlits - Nico Dick

Wieleranalist José De Cauwer blikt voor WielerFlits vooruit op Kuurne-Brussel-Kuurne. “Massasprint of niet? Dat is hier elk jaar opnieuw de vraag. Vandaag zijn de weersomstandigheden ideaal om er een lastige, mooie koers van te maken. Een kans voor jongens als Matteo Trentin, Yves Lampaert en Stefan Küng.”

Regen en wind, deze morgen bij de start in Kuurne. En er wordt straks maar weinig beterschap verwacht. Dat heeft zijn gevolgen, vertelt José De Cauwer aan de renbaan. “Eigenlijk staan hier maar 50 renners aan de start”, lacht hij. “Echt! De rest is hier ongetwijfeld helemaal niet graag. Heel veel buitenlanders starten omdat ze dit weekend in Vlaanderen zijn voor de Omloop. En die jongens worden door hun teams – logisch- niet vervangen. En dan vragen die jongens zich letterlijk af: ‘voor wie en voor wat?’ Zeker bij dit weer. Besef ook dat een pak buitenlandse sponsors echt niet wakker ligt van Kuurne.”

Dus moeten we volgens De Cauwer de favorieten vooral zoeken bij de Belgische en Nederlandse teams. “En een aantal jongens dat wel graag koerst in dit weer. Renners die dat goed kunnen. Maar het wordt ongetwijfeld een zware, lastige editie. Als een groot pak samenblijft, is Groenewegen uiteraard de favoriet. Maar dit is ook een uitgelezen kans voor de Lampaerts en Küngs van deze wereld. Als zij zin hebben om te koersen, kan het anders uitdraaien.”

De Cauwer noemt Deceuninck-Quick-Step de te kloppen ploeg. “Zonder Jakobsen. Dus zijn ze gebaat bij een zware koers. Dan is Lampaert een kanshebber, maar ik denk ook aan Bob Jungels. Die kan wat Stuyven een paar jaar geleden kon. Verder denk ik aan Matteo Trentin (Michelton-Scott, red). Die zal toch wat geprikkeld zijn na de Omloop. Stefan Küng (Groupama-FdJ). Ook Lotto-Soudal verwacht ik in de vuurlijn. Belgisch team, Belgische sponsors. Het kan niet anders of die jongens zijn extra gemotiveerd.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.