Joseph Cooper blijft favorietengroep voor in slotrit Hainan, Ivar Slik zesde

Joseph Cooper blijft favorietengroep voor in slotrit Hainan, Ivar Slik zesde

Ivar Slik - foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad (archief)

zondag 5 november 2017 om 07:45

Joseph Cooper heeft in de laatste etappe van de Tour of Hainan het peloton met favorieten verrast. De Nieuw-Zeelandse kampioen van IsoWhey Sports SwissWellness viel in de finale aan en hield aan de streep in Wanning Xinglong precies één seconde over op het aanstormende groepje, waarin de Nederlander Ivar Slik (Monkey Town) zesde werd.

Achter Cooper sprintte de Let Emils Liepins van Delko Marseille Provence KTM naar de tweede plek, voor Andriy Kulyk van Kolls. Veelwinnaar Jakub Mareczko kwam door pech zes minuten later over de streep gebold in de 153 kilometer lange etappe, die op het einde nog een venijnig heuveltje kende.

Eindoverwinning Mosca
Ondanks dat Mareczko er niet aan te pas kwam, viel er wel wat te juichen voor Wilier Triestina-Selle Italia. Jacopo Mosca behield zijn leidende positie in het algemeen klassement en hij pakt daarmee de eindzege. Benjamin Prades strandt op drie seconden van de Italiaan. Marc de Maar is de beste landgenoot; hij probeerde het nog in de slotfase met een aanval, maar die werd gepareerd. Daardoor werd zesde algemeen, op acht seconden achterstand.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 5 november 2017 om 10:26

Iets beter sprintje en Zanotti had (mogelijk) nog de eindzege kunnen pakken.

0
Patat Lefevre 5 november 2017 om 11:22

Beetje off-topic: Eind carriere Barry Markus lijkt me? Die zou hier toch gaan rijden met Monkey Town om te laten zien dat hij het nog kon?

0
storm-biker 5 november 2017 om 15:37

Zanotti verliest z’n podiumplek dus nipt op de laatste dag.
Overigens erg sterk van Cooper! Op 9km van de streep weggereden, kreeg even later gezelschap van Rick van Breda en eentje van Delko Marseille, maar reed ze er weer af en hield genoeg over op de streep.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone