Joyce Vanderbeken tweede in Tsjechische cross

zaterdag 16 oktober 2021 om 20:39
Joyce Vanderbeken tweede in Tsjechische cross

Vanderbeken op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Joyce Vanderbeken is tweede geëindigd in de veldrit van Rymarov in Tsjechië, de vierde manche van de Toi Toi Cup. De 37-jarige renster kwam een halve minuut na Kristyna Zemanová over de finish. Voor Vanderbeken was het haar derde podiumplaats in een week tijd. Vorig weekend won ze in Slowakije de cross van Dohnany en was ze derde in Podbrezova.

Op de snelle en droge omloop, die zevenmaal moest worden afgelegd, bleven de favorieten voor de overwinning aanvankelijk bij elkaar. Na drie ronden waren er nog steeds acht rensters samen aan de leiding. In de vierde ronde maakte Zemanová zich los van de groep, waarvan Vanderbeken deel uitmaakte. De Tsjechische pakte een voorsprong van een halve minuut en dat was genoeg om in het vervolg van de wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken.

Vanderbeken maakte zich in de slotronden los van Pavla Havlíková, Tereza Vaníčková, Nikola Bajgerová, Zuzanna Krzystała en Karla Štepánová en reed naar de tweede plaats. Bij de mannen ging de zege naar Michael Boroš, die in de slotfase Marek Konwa de baas was.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair