Juan Ayuso na eerste profzege: “Kan het bijna niet geloven”

zondag 31 juli 2022 om 19:39
Juan Ayuso na eerste profzege: “Kan het bijna niet geloven”

foto: Cor Vos

De nog maar 19-jarige Juan Ayuso mag zijn eerste profoverwinning bijschrijven op zijn palmares. In het Circuito de Getxo wist de talentvolle Spanjaard van UAE Emirates de sprint te winnen van een kopgroep van vier. “Ik ben heel blij en kan het blijven niet geloven”, vertelt hij na afloop.

“Ik wil de ploeg graag bedanken voor hun hulp en vertrouwen in mij”, aldus Ayuso, die onder meer steun kreeg van oud-wereldkampioen Rui Costa. Dat was ook wel nodig. “Want op de voorlaatste klim kreeg ik een lekke band. Daardoor kon ik niet achter de twee aanvallers aan.”

Ayuso heeft het over Wilco Kelderman en Andrea Piccolo die op de Alto de Vivero weg waren gereden uit het peloton. Op de laatste klim van de dag, de Pike Bidea (2,2 km à 9,1%), sloeg Ayuso wel toe. “Toen ik weer kon aanvallen, heb ik geprobeerd het gat te dichten. Ik wilde zo graag winnen”, legt hij uit. Vijf kilometer voor de finish sloot hij aan bij de koplopers. “In de finale heb ik alles gegeven en is het mij eindelijk gelukt om mijn eerste profzege te boeken. Je kan mij niet blijer krijgen.”

Het draaide op de lastige aankomst in Getxo namelijk uit op een sprint met vier renners. Kelderman ging vroeg aan en werd in de slotfase nog gepasseerd door Ayuso, die sinds juni 2021 uitkomt voor UAE Emirates. Achter de Spanjaard werd Piccolo nog tweede.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone