Juan Ayuso stapt na val niet meer op in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 12:55

Juan Ayuso stapt na val niet meer op in Critérium du Dauphiné

Zoek niet naar Juan Ayuso tijdens de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Spanjaard van UAE Emirates lag donderdag bij de massale valpartij en stapt vandaag niet meer op.

Ayuso was in het Critérium du Dauphiné de kopman van UAE Emirates. Na de individuele tijdrit stond hij achtste in het algemeen klassement, op een minuut en 27 seconden van leider Remco Evenepoel. In etappe vijf ging de 21-jarige Ayuso – net als een groot deel van het peloton – echter onderuit.

“Hij is hard gevallen op zijn linkerheup, -elleboog, -knie en –enkel”, liet ploegarts Adrian Rotunno donderdagavond weten via de sociale media van UAE Emirates. “Er is geen hersenschudding of letsel aan de wervelkolom. Hij zal de komende drie à vier dagen stijf zijn en pijn hebben.”

Op dat moment leek het er nog op dat Ayuso verder zou kunnen koersen in de Dauphiné, maar nu is toch besloten om de wedstrijd te verlaten. Wat de gevolgen zijn richting de Ronde van Frankrijk is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat Ayuso deze zomer zijn debuut maakt in de Tour, aan de zijde van kopman Tadej Pogacar.

Voorafgaand aan de zesde etappe gaf de Spanjaard nog wel een ‘start’-interview. Daarin geeft hij onder andere aan last te hebben van zijn beide heupen en legt hij uit hoe hij (tweemaal) ten val kwam tijdens etappe vijf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.