Juan Ayuso voert sterrenensemble UAE Emirates aan in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 15:18

Juan Ayuso voert sterrenensemble UAE Emirates aan in Amstel Gold Race

UAE Emirates zal met een ijzersterk team aan de start staan van de Amstel Gold Race. Juan Ayuso lijkt de grootste kanshebber binnen het team, maar ze hebben genoeg andere kleppers in de gelederen. Met Sjoerd Bax brengt het team ook een Nederlander aan het vertrek.

Ayuso stond in 2022 ook al eens aan de start van de Amstel Gold Race, maar haalde de finish toen niet. Toch heeft de Spanjaard goede hoop dat hij ditmaal beter presteert. “Het is voor het eerst dat ik naar de Ardennen ga in goede vorm, dus ik ben benieuwd wat ik daar kan bereiken”, zei hij na zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland. Hij won dit jaar ook al de Faun-Ardèche Classic en de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico. In het klassement van de Koers van de Twee Zeeën eindigde hij als tweede, achter Jonas Vingegaard.

Bij UAE Emirates starten meerdere debutanten. Ayuso reed de Amstel Gold Race dus al eens, net als Bax, maar Jan Christen, João Almeida en Brandon McNulty staan voor het eerst aan de start. Eerstejaars prof Christen en McNulty zijn wel aan een goed seizoen bezig. Onlangs won de jonge Zwitser nog een rit in de Giro d’Abruzzo en was McNulty vijfde in de Ronde van het Baskenland. Marc Hirschi wist sinds zijn derde plek in Milaan-Turijn nergens meer kort te eindigen, maar werd al wel eens negende in de Amstel. Finn Fisher-Black, de zevende renner in de selectie, finishte bij zijn debuut in 2022 niet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.