Jubelende winnaar Dylan Teuns: “Ik wilde het nu niet verkloten”
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2019 om 18:25

Jubelende winnaar Dylan Teuns: “Ik wilde het nu niet verkloten”

Dylan Teuns toonde zich de sterkste vluchter op La Planche des Belles Filles. De 27-jarige Belg van Bahrain Merida was in de loodzware slotmeters de betere van Giulio Ciccone, die op zijn beurt de gele trui over nam van Julian Alaphilippe. “Ik had dit echt niet verwacht”, vertelt een zichtbaar emotionele Teuns in het flashinterview

“Ik had het deze morgen al gezegd dat als de kans zich zou voordoen, ik het zeker zou proberen”, legt de Belg uit. “In de finale was het vervolgens zaak om het niet uit mijn handen te laten schieten. Op de voorlaatste klim bleven we met de sterkste vier man over, precies diegenen die ik er verwacht had. De slotklim was daarna zenuwslopend. Ik moest mijn koelte bewaren. Ciccone was aan het pokeren en ik probeerde dat ook, elk op z’n beurt. In de laatste kilometer kreeg ik hem waar ik hem wilde, maar in de laatste vijfhonderd meter kwam hij toch terug.”

Teuns memoreerde zich een situatie die hij eerder had meegemaakt. “Er was ooit nog eens zo’n aankomst in de Vuelta a España. Die was ook op mijn lijf geschreven, maar toen heb ik het verkloot. Dat wilde ik nu niet. Ik kon hem dooddoen in de laatste bocht, toen zag ik hem breken. Nu moet het allemaal nog op zijn plaats vallen, maar dit is ongelooflijk! Ik wist dat ik goed was in het Critérium du Dauphiné, daarna heb ik niet veel meer gedaan. Om nu hier al te winnen, ik had dat niet verwacht. Ik ben zo blij! Net met mijn ouders en mijn vriendin werd het heel emotioneel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.