Jules Hesters en Marith Vanhove vieren feest op BK baanwielrennen
Jules Hesters tijdens de voorbije Zesdaagse van Rotterdam - foto: Cor Vos
zondag 24 december 2023 om 09:07

Jules Hesters en Marith Vanhove vieren feest op BK baanwielrennen

Op de tweede dag van het BK baanwielrennen in Heusden-Zolder werden er op verschillende onderdelen opnieuw medailles uitgedeeld. Zo was Jules Hesters succesvol op de scratch en zorgde Marith Vanhove in de achtervolging voor de dubbel.

Jules Hesters moest vrijdag – tijdens de openingsdag van het BK baanwielrennen – in de afvalkoers nog genoegen nemen met de tweede plaats. De 25-jarige Gentenaar wist een dag later echter zijn sportieve gram te halen en dit keer wél de nationale titel te veroveren.

In een spannende scratch wist Hesters zich met vijf andere renners af te scheiden en een rondewinst te versieren. Hij moest vervolgens onder meer Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden, Lyndsay De Vylder en Tuur Dens, de grote winnaar van de openingsdag, in de gaten houden.

Hesters bleef echter koel en wist in een spannende finale aan het langste eind te trekken, voor de jonge Thibault Bernard en Vandenbranden.

In de achtervolgingsrace voor de vrouwen wist Marith Vanhove een andere noemenswaardige prestatie neer te zetten. De 20-jarige renster was vrijdag al goed voor een gouden plak in de afvalkoers en een bronzen medaille op de 500 meter tijdrit en ging zaterdag door op haar elan. Vanhove was namelijk de beste in de achtervolging, voor Katrijn De Clercq en Hélène Hesters, het jongere zusje van Jules Hesters.

Nog meer winnaars
In het sprinttoernooi voor de mannen en vrouwen vielen Runar De Schrijver en voormalig keirin-wereldkampioene Nicky Degrendele dan weer in de prijzen. Katrijn De Clercq won samen met Hélène Hesters de koppelkoers bij de vrouwen, voor Vanhove en Lani Wittevrongel. Deze wedstrijd werd overigens tegelijk met het BK koppelkoers voor mannen-junioren verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.