Julian Alaphilippe boekt welkome zege in Dauphiné: “Echt een opluchting”
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 16:56

Julian Alaphilippe boekt welkome zege in Dauphiné: “Echt een opluchting”

Een belangrijke conclusie na de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné: Julian Alaphilippe lijkt na een moeilijke periode weer helemaal terug. De Fransman won vandaag op overtuigende wijze de sprint in La Chaise-Dieu. “Dit pakt niemand mij meer af”, vertelde een opgeluchte Alaphilippe na afloop in het flashinterview.

De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné draaide, ondanks heel wat hoogtemeters, uit op een sprint van een grote groep. De meeste ogen waren gericht op Christophe Laporte, de ritwinnaar van zondag, maar de zege ging naar een andere Fransman. Julian Alaphilippe bleek namelijk over de snelste benen te beschikken en won uiteindelijk afgetekend, voor Richard Carapaz en Natnael Tesfatsion.

Voor de tweevoudige wereldkampioen van Soudal Quick-Step is het een zeer welkome overwinning, na een teleurstellend voorjaar. “Ik heb een paar moeilijke maanden achter de rug en moest geduld uitoefenen. Dit pakt niemand mij meer af. Het is echt een grote opluchting.”

“Het plan was vandaag ook om te sprinten, maar dat had ook met een andere renner van de ploeg gekund. Met het verstrijken van de kilometers zat iedereen echter à bloc. Ik kon uiteindelijk op het juiste moment de juiste inspanning leveren. Ik ben echt supertevreden met deze ritzege. Ik kan de komende dagen met een ontspannen gevoel rondkoersen. Ik ben nu al tevreden met wat ik heb bereikt.”

Geef een reactie