Julian Alaphilippe: “De regenboogtrui is de heilige Graal”
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2019 om 15:21

Julian Alaphilippe: “De regenboogtrui is de heilige Graal”

Voor Julian Alaphilippe is de regenboogtrui het enige dat telt komende zondag. Voor de Fransman zou de WK-titel de kers op de taart zijn, nadat hij dit seizoen Milaan-San Remo won en in de Tour de France veertien dagen de gele trui droeg.

“Ik verraste mezelf in Milaan-San Remo, heb onvergetelijke momenten overgehouden aan de Tour en de klassiekers, het was een ongelooflijk seizoen. En natuurlijk speelt het WK in mijn hoofd”, zei Alaphilippe in een video van Deceuninck-Quick Step. “Of het nu dit jaar is, of in de volgende jaren van mijn carrière, het is de wedstrijd die me laat dromen. De wedstrijd waarvan ik droom die eens te winnen. De regenboogtrui is de mooiste, het is de heilige Graal.”

Voor de 27-jarige Fransman kwam dit seizoen al een droom uit met de gele trui van de Tour, die hij liefst veertien dagen droeg. “Om een etappe te winnen op de manier zoals ik deed, was prachtig, maar om die trui te pakken was echt iets waarvan ik droomde. Het speelde in mijn hoofd om een rit te winnen en toen bevond ik me ineens in de positie vanwaaruit ik de Tour bijna kon winnen. Het was iets dat ik nooit voor mogelijk had gehouden.”

Zondag in de wegwedstrijd is Alaphilippe de man die Frankrijk de eerste WK-titel in tweeëntwintig jaar moet bezorgen. Hij wordt daarin bijgestaan door Julien Bernard, Rémi Cavagna, Benoît Cosnefroy, Tony Gallopin, Christophe Laporte, Anthony Roux en Florian Sénéchal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.