Julian Alaphilippe diep geëmotioneerd na zege in Milaan-San Remo
zaterdag 23 maart 2019 om 17:38

Julian Alaphilippe diep geëmotioneerd na zege in Milaan-San Remo

Vechtend tegen de tranen stond Julian Alaphilippe na afloop van Milaan-San Remo de pers te woord. De Fransman had zojuist La Primavera op zijn naam geschreven. “Ik heb tijd nodig om dit te realiseren”, vertelt de coureur voor de camera. “Het is niet te beschrijven wat ik nu voel.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De ploeg heeft zijn werk fantastisch gedaan en hun vertrouwen mocht ik niet beschamen. Mijn ploeggenoten waren allemaal in tranen, het is dankzij hen dat ik hier vandaag heb gewonnen”, is de winnaar dankbaar. “Tim Declercq reed een geweldige wedstrijd en op de Poggio hebben de andere ploeggenoten het tempo hoog gehouden met de bedoeling de koers hard te maken. Ik ben vervolgens zelf gedemarreerd om te kijken wie er overbleven.”

Vervolgens moest Alaphilippe het zelf doen. “Ik gebruikte de afdaling om te herstellen. In de laatste twee kilometer had ik maar één ding voor ogen en dat was winnen. Toen Mohoric op zeshonderd meter van de finish iedereen probeerde te verrassen, heb ik meteen gereageerd. Ik ben toen mijn sprint aangegaan en heb gewonnen”, zegt hij tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.