Julian Alaphilippe na tweede zege: “Dit is geweldig!”

woensdag 4 april 2018 om 08:00
Julian Alaphilippe na tweede zege: “Dit is geweldig!”

foto: David Ramos/Getty Images

Julian Alaphilippe boekte gisteren zijn tweede zege op rij in de Ronde van het Baskenland. In de straten van Bermeo toonde de Fransman zich de snelste in een kopgroep van vier renners. “Ik was al blij met mijn zege in rit één en de gele trui, dus deze ritzege is geweldig!”, zei hij na de finish.

Door de zege van Alaphilippe mocht Quick-Step Floors alweer zijn 23e(!) zege van het seizoen bijschrijven. In het Baskenland leidt de Belgische WorldTour-formatie het algemeen én puntenklassement met Alaphilippe. Bovendien is poulain Enric Mas de beste jongere. “We winnen overal en deze prestaties geven ons nog meer vertrouwen. Twee zeges in twee dagen en drie truien zijn een mooie oogst voor onze ploeg, maar we willen hier niet stoppen.”

“Er was meteen actie na de start en de waaiers maakten het nog lastiger, maar gelukkig had ik een beresterke ploeg rond me. Zij hielden de koplopers binnen bereik in het eerste deel en daarna kon ik rekenen op een sterke Enric, die een grote rol speelde in mijn zege. Ik had geen idee van de finale, maar ik bleef kalm en had vertrouwen in mijn benen en sprint. Ik pak weer enkele bonificatieseconden en loop daardoor uit in het klassement, maar ik blijf het dag per dag bekijken”, zei Alaphilippe tot slot.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Secondant 4 april 2018 om 08:13

Twee keer optimaal geprofiteerd van Roglic, die overduidelijk vol voor het klassement gaat.

jvh93 4 april 2018 om 08:16

Quick step, het team vol winnaars, maar zonder echt uitgesproken kopmannen voor de klassementen (enigszins op Jungels na)

miguelon 4 april 2018 om 08:20

Prachtig, verdiend ook, eerst gaat Mas aan, vervolgens knalt hij zelf weg, voelt dat hij niet kan volhouden, maar hervindt de mentale kracht om het dan toch nog af te maken.

molovin 4 april 2018 om 10:07

Wel jammer dat hij nadat hij was ingelopen echt geen enkele kopbeurt heeft gedaan. Maar toch chapeau. Ondanks zijn vorm vraag ik me wel af of hij Valverde écht kan bedreigen in de WP en LBL.

jorisverkerk 4 april 2018 om 10:19

Laten we eerlijk zijn, het is hier Roglic die hij 2 keer(nipt) in een sprint klopt, Valverde is echt een heel ander paar mouwen.

Bizziecle 4 april 2018 om 10:40

Appels en peren want Valverde is hier niet

Bizziecle 4 april 2018 om 10:43

De concurrentie hier en in de Tirreno vindt ook veel beter dan de koersen waar Valverde tnt heeft gewonnen

Lalsacien 4 april 2018 om 12:19

@molovin hij heeft in de afdaling een paar keer op kop gereden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.