Julian Alaphilippe doet seizoensbegin uit de doeken

vrijdag 16 november 2018 om 15:44
Julian Alaphilippe doet seizoensbegin uit de doeken

foto: Sirotti

Voor Julian Alaphilippe zien de eerste maanden van het nieuwe seizoen er iets anders uit dan in 2018. De Fransman trapt het nieuwe seizoen opnieuw af in Zuid-Amerika, maar ditmaal met de Vuelta a San Juan. Ook zal hij komend jaar aan de start verschijnen van onder meer de Stade Bianche en Tirreno-Adriatico. Dat meldde hij aan de Franse krant Le Berry Républicain.

“Ik keer weliswaar terug in de Colombia Oro y Paz, maar er zal een kleine verandering in mijn programma zijn. Ik begin namelijk met een koers in Argentinië (de Vuelta a San Juan, red.). Ik weet dat ik afgelopen jaar een rit won in Colombia, maar ditmaal wil ik er rijden zonder enige druk of ambities voor resultaten”, zegt Alaphilippe.

De Fransman past komend seizoen voor de Abu Dhabi Tour, waar hij vorig jaar vierde eindigde, en Parijs-Nice om aan het vertrek te kunnen staan van de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. “Ook zal ik Milaan-San Remo rijden”, kondigde hij aan. Vorig jaar was hij nog derde in La Primavera. Daarna rijdt hij de Ronde van het Baskenland en de Ardennenklassiekers.

Tour de France
Of de Tour de France opnieuw op zijn programma staat, liet hij vooralsnog in het midden. “Het is nog erg vroeg om daarover wat te kunnen zeggen, ik denk er nog niet aan”, zegt de bergkoning van 2018. “Het parcours ziet er vrij lastig uit, maar er zijn een aantal mooie kansen om je te laten zien. We gaan nog niet te ver op de zaken vooruit lopen, we hebben nog tijd om ernaar te kijken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.