Julian Alaphilippe gaat van start in de Brabantse Pijl
zondag 14 april 2019 om 09:14

Julian Alaphilippe gaat van start in de Brabantse Pijl

Julian Alaphilippe zal woensdag aan de start staan van de Brabantse Pijl. Dat heeft zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step bevestigd. Het nieuws komt niet als een verrassing, gezien de eerdere verklaring van teammanager Patrick Lefevere. “De Brabantse Pijl zal een belangrijke wedstrijd worden”, aldus Alaphilippe.

De Franse springveer kwam hard ten val in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. Enkele kilometers van finishplaats Arrigorriaga werd het peloton opgeschrikt door een massale valpartij. Gelukkig voor Alaphilippe kwam hij er vanaf met enkele schaafwonden en twee gekneusde ribben.

Dit betekent dat hij ‘gewoon’ kan deelnemen aan de heuvelklassiekers. Toch wil de Fransman nog koersritme opdoen voor zijn eerste hoofddoel: de Amstel Gold Race. “Ik zal binnenkort weer de volledige training hervatten. Ik heb inmiddels al weer een beetje gefietst”, aldus Alaphilippe, die woensdag hoopt op positieve signalen.

Eerdere deelnames 
“De Brabantse Pijl is een belangrijke wedstrijd met het oog op de klimklassiekers. Ik hoop er koersritme op te doen.” Alaphilippe reed drie keer eerder de Brabantse Pijl. Bij zijn laatste optreden in 2016 werd hij achtste, zijn beste uitslag in de semi-klassieker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.