Julian Alaphilippe: “Goed voor de Franse ploeg dat het moeilijk wordt”
foto: Sirotti (archiefbeeld)
zaterdag 29 september 2018 om 12:04

Julian Alaphilippe: “Goed voor de Franse ploeg dat het moeilijk wordt”

Julian Alaphilippe leeft naar eigen zeggen ‘ontspannen’ toe naar de WK-wegwedstrijd, die morgen op het programma staat. De naam van de Fransman valt vaak als de favorieten ter sprake komen. Hij staat immers met torenhoge ambities aan de start, is één van de drijvende krachten achter het wonderbaarlijke seizoen van zijn werkgever Quick-Step Floors en kan rekenen op een sterke Franse ploeg. “Ik kijk ernaar uit om eraan te beginnen”, meldde hij aan Cyclingnews.

“Het zijn geen vijftig renners die kunnen winnen op dit parcours”, zei Alaphilippe. “Natuurlijk ga ik mijn best doen, want ik ben erg gemotiveerd. Het zal een zware wedstrijd worden. We hebben sterke renners in de ploeg, maar ik ben zeker gedreven om zonder spijt terug naar huis te keren. Ik ga alles geven.”

“Ik ken het parcours nog niet erg goed”, moest hij toegeven. “Ik heb er slechts twee keer gereden en het was heel erg zwaar. De laatste klim is pittig, maar dat zal de koers tot dan toe óók zijn. Het gaat een zware dag worden. Ik heb een zware koers nodig. Vorig jaar was het parcours niet lastig genoeg voor me. Het was zwaar, maar niet zo zwaar als dit WK. Misschien is het zondag wel weer té zwaar voor me, maar het is goed voor de Franse ploeg dat het een moeilijke route is.”

Bardet
Behalve Alaphilippe zal ook Romain Bardet een vooruitgeschoven pion zijn in de achtkoppige selectie van Frankrijk. Ook Warren Barguil, Tony Gallopin, Rudy Molard, Thibaut Pinot, Anthony Roux en Alexandre Geniez staan aan het vertrek van de wegwedstrijd.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
29 september 2018 12:34
Iedereen schuift hem uiteraard naar voren, maar het zou best kunnen dat Bardet inderdaad vanuit de schaduw voor een stunt zorgt. Die heeft dit jaat qua eendagskoersen nog wel een stapje gezet en is altijd goed in koersen als Luik.
29 september 2018 12:34
Edit redactie: Inderdaad, we hebben het aangepast
29 september 2018 13:03
Bardet > Mag in zijn eentje weg
Pinot > Mag met wat anderen weg
Alaphilippe > Mag eventueel weg maar ook blijven zitten

Luxe, luxe, luxe. De favorieten.
29 september 2018 13:24
"We hebben sterke renners in de ploeg, maar ik ben zeker gedreven om zonder spijt terug naar huis te keren. Ik ga alles geven.” /
Mooie quote. Als de Fransen het handig spelen hebben ze troeven genoeg.
29 september 2018 13:30
Dit is toch altijd een sterke ploeg, ook bij de jeugd en op ieder WK doen ze mee. Maar ik verwacht ook dit jaar dat ze tactisch steken gaan laten vallen, want dat doen ze altijd. De laatste podiumplek is alweer 13(!) jaar geleden en daarvoor was het ook vaak helemaal niks.
29 september 2018 13:44
Vier maanden geleden schreef ik hier nog dat Colombia en Nederland hier de beste selectie hadden. Kom ik van terug. Als ik Belgie was zou ik koers hardmaken, en dan worden de meeste Colombianen weggeblazen voor de finale begint. En Frankrijk is wel erg goed!
    29 september 2018 13:51
    België? Wat hebben die aan een harde koers? Dan liggen ze er allemaal zelf af als minst klimmende ploeg
29 september 2018 15:12
Belgie heeft met Teuns nog een 'intrinsieke joker' in handen. Dat is een een boomklever die afgelopen vuelta hard zijn best gedaan en wie weet nu precies in bloedvorm.
29 september 2018 16:17
The France riders are the dead painted favorites..
29 september 2018 17:32
En dan heb je ook nog Gallopin: op dreef in de Vuelta, in het verleden al vaker goed op WK's - vorig jaar 13de, 6de in Ponferrada, 7de in Richmond

Om te reageren moet je ingelogd zijn.