Julian Alaphilippe: “Ik ga volgend jaar niet voor een Tourklassement”

dinsdag 15 oktober 2019 om 15:25
Julian Alaphilippe: “Ik ga volgend jaar niet voor een Tourklassement”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe was als Franse publiekslieveling uiteraard aanwezig bij de presentatie van de 107e editie van de Tour de France. De renner van Deceuninck-Quick-Step krijgt volgend jaar een ideaal parcours voorgeschoteld, maar zal niet voor een klassement gaan. “Ik heb volgend jaar andere doelen”, zo vertelt hij op de ploegsite.

De springveer uit Saint-Amand-Montrond liet het Franse publiek deze zomer dromen door maar liefst veertien dagen de gele leiderstrui te dragen. De klassiekerspecialist bleek plots ook in het hooggebergte te kunnen schitteren, maar Alaphilippe verloor het gele kleinood uiteindelijk in de voorlaatste Alpenetappe.

De winnaar van Milaan-San Remo en de Waalse Pijl moest in Parijs genoegen nemen met de vijfde plaats, maar Alaphilippe liet zien ook een klassement te kunnen rijden in een drieweekse rittenkoers. Toch zal hij volgend jaar ‘gewoon’ weer op jacht gaan naar ritzeges. “Ik kan nu al vertellen dat ik niet voor het klassement ga.”

Nieuwe beklimmingen 
De 27-jarige renner zal met tevredenheid hebben gekeken naar het parcours, aangezien de organisatie heeft gekozen voor flink wat heuveletappes, toch het gedroomde terrein van Alaphilippe. “Het is echt een ontzettend zware Ronde van Frankrijk. Het openingsweekend in het zuiden is al zeer pittig”, zo doelt hij op de etappes in en rond Nice.

“Op papier zijn er een aantal mooie ritten, maar ik zal nog meer weten na enkele verkenningen. Het is wel een mooi parcours met veel nieuwe beklimmingen, wat voor een interessante en spectaculaire Tour zal zorgen. Ik kan niet wachten om in Nice aan de start te staan”, zo besluit Alaphilippe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.