Gebroken ribben en schouderblad voor Julian Alaphilippe
foto: Cor Vos
zondag 24 april 2022 om 19:41

Gebroken ribben en schouderblad voor Julian Alaphilippe

Update Julian Alaphilippe is na een zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik afgevoerd naar het ziekenhuis. De wereldkampioen van Quick-Step-Alpha Vinyl is bij bewustzijn, maar heeft wel last van zijn rug. Dat heeft zijn vriendin en co-commentator Marion Rousse laten weten op de Franse tv.

Alaphilippe was op ruim 60 kilometer van de finish betrokken bij een massale valpartij in het peloton. De man in de regenboogtrui kwam hard terecht in de greppel en bleef daar lang liggen. Zijn landgenoot Romain Bardet (Team DSM) lag ook bij die val en bekommerde zich snel over Alaphilippe. (zondag 24 april, 15.40 uur)


Update 19.41 uur – Gebroken ribben en schouderblad voor Alaphilippe

Quick-Step-Alpha Vinyl heeft een medische update gegeven over Julian Alaphilippe. Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de wereldkampioen twee ribben gebroken heeft en ook een breuk in zijn schouderblad heeft opgelopen. Daarnaast heeft de Franse kopman een klaplong overhouden aan zijn val in de greppel.

De toestand van Alaphilippe is stabiel, volgens het Belgische WorldTeam. Hij is momenteel onderweg naar het ziekenhuis van Herentals, waar hij verder geobserveerd zal worden. Voorlopig zal de wereldkampioen in ieder geval buiten strijd zijn.

Romain Bardet was na de crash als eerste bij de zwaar gehavende Alaphilippe. “Hij lag er heel slecht bij. Niemand kwam eraan en hij had echt hulp nodig. Het was echt een noodsituatie, want hij kon niet bewegen en niet ademen”, vertelde Bardet emotioneel. Volgens Bauke Mollema reden de renners het op het moment van de valpartij harder dan 60 km/h. (zondag 24 april, 19.41 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.