Julian Alaphilippe: “Mijn benen deden verschrikkelijk veel pijn”
zaterdag 9 maart 2019 om 16:20

Julian Alaphilippe: “Mijn benen deden verschrikkelijk veel pijn”

Julian Alaphilippe won zaterdag de Strade Bianche bij zijn eerste deelname. De Fransman rekende in de slotkilometer vakkundig af met Jakob Fuglsang en Wout van Aert. “Ik voelde me goed vandaag, maar niet super”, vertelt de winnaar. “Mijn benen deden verschrikkelijk veel pijn.”

“Ongelofelijk dat ik meteen win bij mijn eerste deelname”, puft de Fransman na in het flashinterview na afloop. “Ik was heel gefocust de hele dag. Ik wilde vooral niet vallen. En mijn team deed goed werk om me telkens voorin te houden.” De coureur van de Deceuninck-Quick Step had op twintig kilometer van de finish alert gereageerd op een aanval van Fuglsang, op dat moment had hij in de vorm van Yves Lampaert en Zdenek Stybar nog twee teamgenoten bij zich.

Toen Alaphilippe was weggereden samen met Fuglsang en Van Aert, had hij alleen nog met hen af te rekenen. Van Aert moest al snel weer afhaken, waardoor het een tweestrijd met de Deen werd. “Fuglsang was heel sterk vandaag”, concludeert de winnaar. “Ik wist pas na de laatste bocht dat ik zou gaan winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.