Julian Alaphilippe rijdt komende week eerste rittenkoers sinds Giro d’Italia
foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2024 om 20:11

Julian Alaphilippe rijdt komende week eerste rittenkoers sinds Giro d’Italia

Julian Alaphilippe staat op 29 juni niet aan de start van de Tour de France, maar hij komt volgende week wel in actie. De tweevoudig wereldkampioen doet na het Frans kampioenschap van zondag namelijk mee aan de Ronde van Slowakije (26-30 juni). Dat heeft hij laten weten via X.

“Ik ben heel bij om aan te kondigen dat ik terug zal keren naar de Ronde van Slowakije. Ik heb heel goede herinneringen aan mijn laatste deelname en hoop jullie daar te zien”, zei Alaphilippe in een videoboodschap. De renner van Soudal Quick-Step doelt op zijn deelname aan de Ronde van Slowakije van 2018, toen hij een rit en het eindklassement wist te winnen.

Olympische Spelen
Alaphilippe maakte in januari al bekend dat hij dit jaar niet mee zou doen aan de Tour de France. Zijn goede Giro d’Italia zou daar echter weleens verandering in kunnen brengen, dacht men. Maar de Fransman hield vast aan zijn oorspronkelijke programma, met de Olympische Spelen in Parijs als ultieme doel.

Deze zondag start Alaphilippe op het Frans kampioenschap op de weg, daarna reist hij af naar Slowakije. Het is niet bekend of hij na de Ronde van Slowakije nog een andere wedstrijd zal rijden in voorbereiding op de olympische wegrit (3 augustus).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.