Julian Alaphilippe slaat dubbelslag in San Juan, Remco Evenepoel derde
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 23:34

Julian Alaphilippe slaat dubbelslag in San Juan, Remco Evenepoel derde

Julian Alaphilippe heeft opnieuw toegeslagen in de Vuelta a San Juan. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step was met afstand de sterkste in de 12 kilometer lange tijdrit met start en finish in Pocito. Zijn ploegmaat Remco Evenepoel maakte eveneens indruk door, achter Valerio Conti, als derde te eindigen in de rituitslag. Alaphilippe neemt in het algemeen klassement de leiding over van Fernando Gaviria, die in de tijdrit als zesde eindigde.

De eerste serieuze richttijd werd genoteerd door Matthias Brändle. De Oostenrijker, die in 2017 korte tijd houder van het werelduurrecord was, noteerde in Pocito een eindtijd van 14:18. Hij kon een klein half uur genieten van zijn voorsprong, want de als 52ste gestarte Tom Bohli wist daar 19 seconden van af te snoepen door een eindtijd van 14:09 op de klokken te zetten.

Daarna beten zich heel wat renners stuk op de tijd van de 25-jarige Zwitser. In het begin van de finale was het Felix Großschartner die als eerste onder de tijd van Bohli dook (13:57). Eventjes leek het erop dat die tijd niet meer verbeterd ging worden. Het was echter Remco Evenepoel die daar verandering in bracht.

De pas 19-jarige Belg noteerde de snelste tussentijd op het vlakke tijdritparcours (7:23). Bij het ingaan van de laatste kilometer bedroeg zijn virtuele voorsprong vijf seconden. Op de meet moest hij daar slechts een seconde van inleveren. Met nog twaalf renners te gaan, prijkte de naam van Evenepoel met een tijd van 13:53 bovenaan in de voorlopige uitslag.

Helaas voor de jonge Belg deden Valerio Conti en Alaphilippe het beter. De Italiaan Conti deed dat als eerste. Bij het tussenpunt moest hij nog 11 seconde toegeven op Evenepoel, maar in een ijzersterk tweede deel van zijn tijdrit boog hij die achterstand om naar een voorsprong van één seconde.

Alaphilippe, die gisteren ook al de ritzege pakte, was uiteindelijk veruit de beste. De 26-jarige Fransman verpulverde de concurrentie met een eindtijd van 13:41, maar liefst twaalf seconde sneller dan Conti. Gaviria, die als laatste van start ging reed voor zijn doen een sterke tijdrit. Aan de finish eindigde hij als zesde, op een achterstand van 22 seconde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.