Julian Alaphilippe tevreden met tweede plaats in Brabantse Pijl

donderdag 18 april 2019 om 08:44
Julian Alaphilippe tevreden met tweede plaats in Brabantse Pijl

foto: Cor Vos

Ondanks dat Julian Alaphilippe gisteren in de sprint niet was opgewassen tegen Mathieu van der Poel is de Fransman tevreden met zijn optreden in de Brabantse Pijl, zes dagen na zijn val in de Ronde van het Baskenland. “Ik had liever gewonnen, maar dit geeft me vertrouwen voor de Ardennenklassiekers.”


“Ik wil het niet meer over die val hebben”, zei Alaphilippe na afloop van de Belgische 1.HC-koers tegen Het Nieuwsblad, “De blessure was op zich niet zwaar, maar ik heb een moeilijke aanloop naar deze wedstrijden gehad. Daarom moet ik blij zijn vandaag.”

Na zijn kennismaking met het Baskische asfalt, waar Alaphilippe flink wat schaafwonden en pijn aan overhield, trainde hij alweer flink op de wegen van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Brabantse Pijl beschouwde hij grotendeels als training: “Ik wilde dat de koers van vandaag nuttig was voor de wedstrijden die komen. Ik was niet top, maar ik finish hier tussen heel solide renners. De manier waarop we wegreden, was mooi”, kijkt hij terug op de koers.

“Van der Poel was sterker”
“Vanmorgen was ik al blij dat ik opnieuw kon koersen en nu ben ik content om op het podium te staan”, vervolgt de winnaar van Milaan-San Remo op het digitale huis van zijn werkgever, Deceuninck-Quick Step. “Natuurlijk had ik liever gewonnen, dat zit in mijn natuur. Maar het was een goede test die me vertrouwen geeft voor de Ardennenklassiekers.”

Over Van der Poel was de Franse veelvraat kort maar krachtig: “Hij was frisser en sterker. Ik ben blij voor hem. Hij reed de perfecte finale.” Komende zondag komen beide heren elkaar weer tegen in de Amstel Gold Race.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.