Julian Alaphilippe trekt met vertrouwen naar Tour de France
foto: Cor Vos
vrijdag 18 juni 2021 om 11:11

Julian Alaphilippe trekt met vertrouwen naar Tour de France

Julian Alaphilippe is klaar voor de komende Tour de France. De wereldkampioen van Deceuninck-Quick-Step zal zondag nog deelnemen aan het Frans kampioenschap op de weg, maar daarna draait alles om de Ronde van Frankrijk.

Op de website van zijn Belgische werkgever blikt Alaphilippe allereerst vooruit op het Frans kampioenschap. “Ik ben ontzettend gemotiveerd voor aankomende zondag. De wedstrijd vindt een paar dagen voor de start van de Tour de France plaats. Het is belangrijk om goed te zijn, maar het is ook zaak om geen onnodige risico’s te nemen. Ik ga zeker vechten voor de tricolore trui. Dat is mijn droom.”

Extra energie 
Alaphilippe, die afgelopen maandag vader werd van zoon Nino, maakte in aanloop naar de Franse kampioenschappen een goede indruk in de Ronde van Zwitserland. De wereldkampioen verliet de ronde vroegtijdig om bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, maar maakte daarvoor wel indruk in de bergetappes. “Ik reed met een goed gevoel rond in Zwitserland. Ik kon mee de koers maken en dat zorgt voor vertrouwen in aanloop naar de Tour.”

In de Tour hoopt de Franse puncheur vooral een etappe te winnen. “Dat is mijn hoofddoel. Het zou echt speciaal zijn om tijdens de grootste wielerwedstrijd ter wereld in de regenboogtrui het zegegebaar te maken. De eerste Tourweek is belangrijk, aangezien er meerdere kansen komen op ritwinst. Ik wil samen met de ploeg mooie dingen laten zien. Het feit dat ik nu vader ben, zorgt voor enorm veel energie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.