Julian Alaphilippe: “Vocht door omdat ik geen spijt wilde hebben”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 18:57

Julian Alaphilippe: “Vocht door omdat ik geen spijt wilde hebben”

Julian Alaphilippe kwam met het hoofd gebogen over de aankomst in Val Thorens. Op de lange klim kon hij tot dertien kilometer onder de top mee met de favorieten. Maar dan moest hij steeds meer terrein prijsgeven om uiteindelijk zijn podiumplek kwijt te raken aan Steven Kruijswijk.

“Ik heb alles gegeven, ik denk dat het moeilijk beter kon. Ik verwachtte dat ik me op een bepaald moment zou opblazen, maar ik kon toch nog goed volhouden”, blikte Alaphilippe na afloop van de etappe terug bij Franse media. “Ik ben erg trots op wat mijn ploegmaat Enric Mas voor me deed. Het was zijn werk en hij deed het echt goed. Zonder hem zou ik een kwartier later zijn gefinisht.”

“Het is mijn temperament. Bij mij is het alles of niets. Vanmorgen stond ik tweede voor deze rit. Of ik nou tweede was of vijftigste, voor mij voelt het hetzelfde. Ik vocht echter door omdat ik geen spijt wilde hebben. Ik kan alleen maar trots zijn op mijn Tour. Het is ver voorbij wat ik voor ogen had gehouden. Als mij voor de start was verteld dat dit allemaal zou gebeuren, had ik het nooit geloofd.”

foto: Cor Vos

“Waarom zou ik gefrustreerd zijn? Ik ben slechts uitgeput, blij, trots op alles wat ik heb klaargespeeld en wat we met het team deden, terwijl we er niet op samengesteld waren om te winnen. We hadden uitzonderlijke momenten. In mijn carrière heeft dat veel veranderd. We moeten genieten van de sport en van de momenten in het leven. Het is goed zo.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.