Julian Alaphilippe: “We hebben verschillende troeven om uit te spelen”

Door , zondag 15 april 2018 om 11:54

Julian Alaphilippe is een van de favorieten om zondagmiddag de Amstel Gold Race op zijn palmares bij te schrijven. De 25-jarige Fransman wist al tweemaal eerder bij de eerste zeven te eindigen. Hij mikt ook nu op een goed resultaat. “Maar ik weet niet of ik een van de grote favorieten ben”, vertelt hij voor de start aan WielerFlits.

Meerdere troefkaarten
De renner van Quick-Step Floors rekent vooral op het sterke collectief. “We willen vooral als team een goed resultaat neerzetten. Met Bob Jungels, Philippe Gilbert en mezelf voor de finale, hebben we verschillende troeven om uit te spelen. Met die drie renners gaan we voor het beste resultaat”, legt hij uit. Alaphilippe spreekt de uitspraken van diens ploegleider Rik Van Slycke overigens tegen. De Belg zei dat zijn Franse kopman ziek uit de Ronde van het Baskenland kwam. “Nee hoor, ik was alleen moe”, lacht Alaphilippe.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Covadonga 15 april 2018 om 11:57

Het wordt tijd dat Jungels dit jaar wat laat zien!

Raafje 15 april 2018 om 12:11

In de heuvelklassiekers lijkt Alaphilippe altijd net pech te hebben. Hij is rap, maar net niet rap genoeg lijkt het. In Milaan San Remo vorig jaar zat ie mee met Sagan en Kwiatkowski, maar verloor hij de sprint. In de Waalse pijl is ie al een stuk of drie verslagen door Valverde, niet gek dat ie op de finish van frustratie op z'n stuur mept. Ook in Luik is ie al een verslagen door Valverde in een sprint.

Volgens mij is Alaphilippe ook niet zo'n 'intelligente' of 'slimme coureur, zoals een Nibali, Valverde of Kwiatkowski. Die soms winnen door slimmigheidjes. Alaphilippe vind ik meestal druistig koersen.

Chaba 15 april 2018 om 12:43

Hij zal nog genoeg kansen krijgen voor deze koersen. Net ff dat beetje extra en hij wint er eentje. Hij heeft al laten zien dat hij een winnaar is.

jsprunk 15 april 2018 om 13:04

Haha @redactie: zoals ik al vroeg “wat zou er waar zijn van het gerucht dat Alaphilippe ziek is geworden na het Baskenland”? ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.