Julie Brouwers (20) maakt overstap naar opleidingsploeg Intermarché-Circus-Wanty
foto: Cor Vos
Zeger Schaeken woensdag 17 mei 2023 om 19:15

Julie Brouwers (20) maakt overstap naar opleidingsploeg Intermarché-Circus-Wanty

Julie Brouwers zal niet meer te zien zijn in het shirt van De Ceuster-Bonache. Het jonge Belgische talent heeft de overstap gemaakt naar de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty, Circus-Re-Uz-Technord. Dat nieuws meldden enkele bronnen deze winter aan WielerFlits en is nu ook officieel bevestigd.

Het contract van Brouwers liep na het veldritseizoen 2022-2023 af, maar de verwachting wad dat ze wel een nieuw contract zou kunnen krijgen. Toch was dat het geval. “De ploeg spreekt over attitude. Maar wat precies, ik weet het niet”, vertelde de vader Brouwers aan Het Laatste Nieuws een tijd geleden. “We hebben Julie inderdaad laten weten dat we haar geen nieuw contract aanbieden. Waarom? Dat is interne keuken waarover we niet communiceren”, bleef De Ceuster-Bonache destijds op de vlakte.

Na het WK veldrijden bevestigden enkele bronnen dat Brouwers, die tiende werd bij de beloften, een nieuwe ploeg had gevonden. De 20-jarige renster zou uitkomen voor Circus-Re-Uz-Technord. De Belgische ploeg is zowel in het veld als op de weg actief. Inmiddels heeft Brouwers een foto gedeeld op sociale media in het tenue van Circus-Re-Uz-Technord, waarmee ze de transfer bevestigd.

Brouwers: “Onder vleugels van Bert en Geert Wellens groeien”
“Ik kijk echt uit naar de begeleiding van Bart en Geert Wellens”, vertelde Brouwers aan de Gazet van Antwerpen. “Ik kijk er echt naar uit om onder hun vleugels door te groeien. Het nieuwe crossseizoen kan voor mij niet vroeg genoeg beginnen.” Bart Wellens is zelf ook blij met de nieuwe aanwinst: “We waren al even op zoek naar nieuwe toppers voor ons vrouwenteam. (…) Ik ben er ook van overtuigd dat we Julie nog serieuze stappen voorwaarts kunnen laten zetten.”

Geef een reactie