Julie De Wilde mist rest van het voorjaar: “Maar is niet het einde van de wereld”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 26 maart 2023 om 09:28

Julie De Wilde mist rest van het voorjaar: “Maar is niet het einde van de wereld”

Julie De Wilde zal moeten passen voor de resterende voorjaarsklassiekers. Dat heeft de beloftevolle renster laten weten via social media. De 20-jarige Belgische van Alpecin-Fenix kwam afgelopen donderdag zwaar ten val in de Classic Brugge-De Panne.

In het ziekenhuis werd aanvankelijk een barstje in haar schouderblad vastgesteld, maar het blijkt nu toch om een breuk te gaan. “Twee jaar geleden was Brugge-De Panne mijn eerste wedstrijd van de voorjaarsklassiekers, nu is het al mijn laatste”, laat ze weten via Facebook. “Ik heb een breuk in mijn linkerschouderblad.”

“Het enige wat ik kan zeggen: dat is het leven. Het is het einde van de wereld niet. Maar het doet nog altijd pijn om alle volgende klassiekers te moeten missen. Hopelijk keer ik zo snel als mogelijk terug in het peloton. Ik wens mijn teamgenoten het opperste geluk in de aankomende wedstrijden”, besluit De Wilde.

Ploegleider Michel Cornelisse gaf eerder aan dat de blessure nog meeviel. “Het is een goede breuk. De dokters schatten dat ze een drietal weken inactief zal zijn. Het is natuurlijk doodjammer, maar het kon ook veel slechter”, citeert Het Nieuwsblad. Het is voorlopig dus nog onduidelijk wanneer De Wilde weer zal terugkeren in het peloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.