Julie De Wilde moet wekenlang rusten na val in Roubaix: “Zo lang stilzitten is niets voor mij”
foto: Cor Vos
donderdag 21 april 2022 om 13:22

Julie De Wilde moet wekenlang rusten na val in Roubaix: “Zo lang stilzitten is niets voor mij”

Negende in de GP Oetingen, zevende in de Scheldeprijs en tweede in Dwars door Vlaanderen: Julie De Wilde was dit seizoen uitstekend bezig, totdat ze in Parijs-Roubaix hard ten val kwam. De Belgische voorjaarsrelevatie brak hierbij op twee plaatsen haar zesde halswervel. Bij Sporza doet De Wilde nu haar verhaal, al weet ze van de val zelf nauwelijks nog iets.

“Ik weet dat ik in het wiel zat van drie vrouwen van Jumbo-Visma, en toen opeens lag ik in de ziekenwagen”, begint de renster van Plantur-Pura. “Ik ben dus voor een deel mijn geheugen kwijt, want ik vroeg mezelf af of ik al over een kasseistrook was gereden of niet.”

Op het moment valt de pijn mee, vertelt De Wilde. “Dus ik klaag niet. Ik moet vooral veel rusten van de dokters. Twee weken voor mijn hoofd en dan nog vier à zes weken voor mijn nekletsel. Ik ben toch van plan om in die periode een fitnessabonnement aan te schaffen. Van de neuroloog mocht ik rustig trainen op de spinningfiets. Zo lang stilzitten is echt niets voor mij.”

Tour de France Femmes?
Wanneer De Wilde weer in actie komt, is nog onbekend, maar ze hoopt in ieder geval de eerste Tour de France voor vrouwen te rijden. Deze wordt in juli verreden. “Als ik in de selectie word opgenomen, wil ik zeker deelnemen. Die ambitie heb ik wel”, aldus de 19-jarige renster, die vertelt dat ze dit jaar stappen wilde zetten. “Dat lijkt me goed gelukt. In Dwars Door Vlaanderen viel alles plotseling op zijn plaats.”

“Die zware koersen zoals de Ronde (van Vlaanderen, red.), Dwars Door Vlaanderen en Parijs-Roubaix liggen mij wel. Hoe zwaarder hoe liever eigenlijk, want ik weet dat ik aan de meet nog snel kan zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.