Julie De Wilde wint GP de Wallonie, volledig podium voor Plantur-Pura
foto: Cor Vos
woensdag 14 september 2022 om 15:07

Julie De Wilde wint GP de Wallonie, volledig podium voor Plantur-Pura

Julie De Wilde heeft de overmacht van Plantur-Pura in de eerste editie van GP de Wallonie voor vrouwen afgerond met winst. De Belgische kopvrouw was op de Citadel van Namen de beste van een kopgroep van tien, voor haar ploeggenotes Justine Ghekiere en Yara Kastelijn.

Een kleine twintig kilometer voor de finish brak de koers open. Op Tienne aux Pierres (3 km aan 5,2%) trokken Le Col-Wahoo en Plantur-Pura het peloton uit elkaar. Een groepje met onder meer Yara Kastelijn, Julie De Wilde, Justine Ghekiere, Nicole Frain, Kirstie van Haaften en Rachel Neylan reed daar weg.

Anya Louw, Fien Masure, Eva van Agt en Quinty Schoens wisten nog de oversteek te maken in de stromende regen. Daardoor schoof Kastelijn nog onderuit, maar de renster van Plantur-Pura kon terugkeren. Op de natte wegen was het oppassen geblazen voor de rensters in aanloop naar de Citadel van Namen (2,2 km aan 5%).

Plantur-Pura speelt het goed uit
De kopgroep van tien had een geruststellende voorsprong en dus werd in de finale gepokerd en volop aangevallen. Bovendien hadden ploegen als Plantur-Pura en AG Insurance-NXTG overtallen, waardoor die teams het ploegspel konden spelen.

Ploeggenotes Kastelijn, De Wilde en Ghekiere probeerden de kopgroep uit elkaar te rijden op de kasseien van de Citadel, maar dat ging niet zo makkelijk. Een tweede versnelling van Kastelijn kon alleen gevolgd worden door Neylan, De Wilde en Ghekiere. Die laatste probeerde vlak voor de top te profiteren van een stil moment.

De Wilde overklast Ghekiere in laatste lijn
Ghekiere leek af te stevenen op de winst, ware het niet dat ze in de laatste bocht uit haar pedaal schoot en veel moeite had om terug erin te komen. Ze kwam langzaam op gang en werd in de sprint nog gepasseerd door De Wilde, die geen risico wilde nemen en de zege pakte. Achter haar werden Ghekiere en Kastelijn tweede en derde, een heuse 1-2-3 voor Plantur Pura dus.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.