Julie Van De Velde klopt Sofie de Vuyst in GP Sofie De Vuyst
Julie Van De Velde - foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 20:08

Julie Van De Velde klopt Sofie de Vuyst in GP Sofie De Vuyst

Sofie De Vuyst is er net niet in geslaagd om de naar haar vernoemde Flanders Ladies Classic te winnen. De Belgische renster van Parkhotel Valkenburg kleurde lange tijd de slotmanche van de Lotto Cycling Cup met een solo, maar ze werd in de slotfase bijgehaald door Julie Van De Velde. Zij maakte het in de sprint-à-deux vervolgens af.

Van De Velde, die rijdt voor de vrouwentak van Lotto Soudal, was als enige in staat om De Vuyst bij te benen. Zij was al op de flanken van de Berendries ten aanval getrokken, toen er nog een goede zeventig kilometer gereden moest worden. Bevreesd voor zo’n lange solo was De Vuyst echter niet; ze zette dapper door.

Pas in de laatste lokale omloop, op zo’n negen kilometer van de streep, kreeg de Herzeelse gezelschap in de vorm van Van De Velde, waarna de twee moesten sprinten om de zege. De moegestreden De Vuyst probeerde op de verrassing te spelen om zo haar eigen Grote Prijs te kunnen winnen, maar Van De Velde wist deze deze inspanning pareren. In de laatste meters ging de 26-jarige erop en erover. Voor Van De Velde is het de eerste UCI-zege uit haar carrière.

De Nederlandse Lonneke Uneken completeerde namens Hitec Products het podium. Zij won op gepaste afstand de sprint van het peloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.