Julien Van den Brande een jaar langer bij Tarteletto-Isorex
foto: Cor Vos
dinsdag 6 oktober 2020 om 15:07

Julien Van den Brande een jaar langer bij Tarteletto-Isorex

Julien Van den Brande heeft zijn contract bij Tarteletto-Isorex verlengd met één seizoen. De 25-jarige renner is bezig aan zijn tweede seizoen voor de ploeg van manager Peter Bauwens. “We weten wat we aan Van den Brande hebben binnen de ploeg”, zo klinkt het.

Bauwens is blij dat de Schoonaardenaar nog een jaar langer voor de ’taartjesploeg’ zal uitkomen. “Zijn tactisch inzicht zorgt ervoor dat hij ook een scheve situatie in de wedstrijd kan rechtzetten. Vandaar dat we met hem verder blijven bouwen”, verklaarde de manager bij de ondertekening van het contract.

Van den Brande reed dit seizoen onder meer de Waalse eendagswedstrijd Le Samyn, de Ronde van Wallonië en het BK in Anzegem. Vorig jaar won hij nog de Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig en werd hij vijfde in De Kustpijl. ‘In een normaal seizoen is Van den Brande altijd goed voor enkele overwinningen’, zo meldt zijn ploeg.

Succesvol weekend 
Het is overigens de eerste verlenging voor Tarteletto-Isorex met het oog op 2021. De continentale formatie kende overigens een voortreffelijk weekend. Zo won Elias Van Breussegem een wedstrijd in Nieuwrode en zegevierde Ingmar Uytdewilligen in de tweede veldritwedstrijd in Kasterlee.

Ook Ylber Sefa was afgelopen weekend succesvol met het bergklassement in de GP Jules van Nevel en een podiumplaats in de Memorial Fred De Bruyne in Berlare.


Update

Stijn De Bock zal ook een jaar langer uitkomen voor Tarteletto-Isorex. De gewezen Belgisch kampioen bij de elite zonder contract wil opnieuw van zich laten horen in 2021. De Bock hoopt in de nationale klassiekers goede resultaten te behalen. “Stijn blijft een renner die veel voor het team kan betekenen”, aldus Bauwens.

De teammanager doelt op de klassiekers en Belgische profkermiskoersen. De 27-jarige De Bock reed vorig seizoen nog voor het Britse Canyon dhb p/b Bloor Homes. Daarvoor kwam hij twee jaar uit voor Cibel-Cebon.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.